top of page

Mindful shoppen, mindful leven

Bijgewerkt op: 17 mei 2021

"Je bent wat je eet", die uitspraak heb je vast wel eens voorbij horen komen. Nou is het natuurlijk niet zo dat je langzaam in een aardappel veranderd als je dat veel eet, maar er zit zeker een kern van waarheid in deze spreuk.

Omdat ik lang in de dans en fitness branche heb gewerkt (en nog in werk) heb ik bij veel mensen kunnen zien wat voeding met hun lijf deed. Collega's met prachtige lijven aten gezond, veel fruit en groente en mensen die bijvoorbeeld veel alcohol dronken hadden vaak een rode huid en dikke buik.

Je kan ontzettend veel winst halen uit je voeding. Zo heeft mijn man Bechterew (een vorm van reuma) en hij heeft enorm veel progressie gemaakt door zijn voeding aan te passen. Hij moest zich bijvoorbeeld, toen wij nog niet plataardig aten, twee keer per week prikken met bilogicals om geen pijn in zijn gewrichten te hebben. Sinds dat wij plantaardig zijn gaan eten zo'n 9 jaar geleden, prikt hij nog maar 1 keer in het half jaar!

Wij eten dus plantaardig, omdat wij ervan overtuigd zijn dat plantaardige (biologische) voeding, ons lichaam het beste voedt. We letten er hierbij natuurlijk wel op dat we de juiste vitamines, zoals o.a B12, omega 3 en vitamine D bij slikken en gevarieerd eten. Daarnaast drinken we geen alcohol, alleen als er iets te vieren is (hey het leven is leuk) en halen we zo min mogelijk 'troep' in huis. Met troep heb ik het over snoep, zoet beleg, chips en in de fabriek gemaakt eten. Je kan je dus wel bedenken dat ik in de supermarkt hele gangpaden oversla! Dat scheelt mij ook nog eens een hoop tijd in de supermarkt. Dus win-win. Natuurlijk zijn wij ook niet van de één op andere dag zo gaan leven. Wij hebben dat stapje voor stapje gedaan. Omdat we gezonder wilden leven en onze voetafdruk in de wereld wilde verkleinen. Daarom zeg ik altijd: als je het niet in huis haalt, heb je ook niet de verleiding om het te gaan eten/drinken. Dus mindful shoppen = mindful leven.
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page