top of page

Rust in je huis = rust in je hoofd

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

Je kent het wel, overal in huis liggen troepjes. Nieuwe post, vuile vaat, onopgemaakt bed, vuile kleren en als je net zoals ik moeder bent van kleine kinderen....speelgoed heel veel speelgoed ;). Zoals de Chinezen het al bespreken in de feng shui filosofie heeft alles energie, dus ook spullen. En de ruimtes waar wij in leven hebben een direct effect op de stress of rust die wij dagelijks voelen. Daarom heb ik wat tips voor meer rust in je huis:


-Geef alles een vast plek, zo hebben wij het speelgoed van onze kinderen mooi 'verstopt' in grote bakken, lades en kasten. Op zo'n manier dat onze kinderen het goed kunnen pakken, maar niet geheel onbelangrijk, het ook weer gemakkelijk op kunnen bergen.

-Lang leve de vaatwasser! Dus s' ochtends vroeg gaat de schone vaat eruit, en de vieze vaat er weer in.

-De slaapkamers, doe je gordijnen open, raam op een kiertje voor wat frisse lucht en alles even recht trekken. Het is echt zo gebeurt, en het voelt zoveel fijner als je de slaapkamer binnenloopt als alles weer even recht ligt.

-Dan begint de dag en gaan we aan het werk, school of andere dingen die nodig zijn zoals boodschappen bijvoorbeeld. Boodschappen worden gelijk na het boodschappen doen opgeborgen in de koelkast en keuken. Ook hierbij is het fijn als alles een plekje heeft.

-De post, wij hebben twee kleine schapjes beneden bij de trap waar de post van mij of mijn man in ligt die belangrijk genoeg is om naar ons kantoor op zolder te gaan. De rest gaat gewoon bij het oud papier.

-Ik vind het heel fijn als de eettafel vrij is. Bij ons is het de gewoonte dat iedereen alles gewoon op de tafel gooit. Dat geeft zo'n rommelig geheel, dus ik zorg ervoor dat de tafel zo leeg mogelijk blijft. Hoe? Door alles weer terug te leggen op zijn vaste plek.

-Wat ook heel fijn werkt is ervoor te zorgen dat iedere avond voordat je gaat slapen de rust weer in huis is. Dus stofzuigen, tafel leeg ruime, vaat in de vaatwasser en meteen aan zetten en de keuken zo leeg mogelijk maken. Het lijkt heel wat zo aan het einde van de dag, maar geloof me, in de ochtend ben je zo blij dat je dit gedaan hebt.

-De beste investering die wij een paar jaar geleden hebben gedaan is een dyson. Nee ik verkoop deze stofzuiger niet en ik krijg (helaas) ook geen Bonus bij het noemen van hun naam. Maar sjonge jonge wat een uitvinding is dit apparaat. Het kost wat meer dan de normale stofzuiger maar dan heb je ook wat. Zo start je iedere dag in rust en zonder troep om je heen.

-Heb je een partner, overleg dan met elkaar en kijk wie welke taak op zich neemt.Onze woonkamer

72 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


Geweldig en je doet het met zóveel passie en gevoel!

Me gusta
bottom of page