top of page

Dag retraite

Omarm je innerlijk kind

Deze dag retraite is een samenwerking tussen Dansjevrij en Kalyani (https://kalyani.nu/workshops/)

Beweeg, voel en ontdek wat je nodig hebt om je vrijer te voelen.


Merk je dat je soms snel boos reageert? Of dat je juist niks zegt en het maar laat gaan?


Zorg jij vaak vooral voor de ander en vergeet daarbij jezelf?


Wil jij het graag goed doen en ga je dan over je eigen grenzen?


Dit zijn allemaal beschermingsmechanismen die jou als kind hebben laten overleven. Soms zijn gevoelens te overweldigend en dan is het maar goed dat jouw lijf een mechanisme inzet om daar doorheen te komen. In je volwassen leven kunnen deze mechanismen en diepgewortelde overtuigingen in de weg zitten om vooruit te kunnen leven.
Door te voelen wat het mechanisme beschermt, dat wat gekwetst is en wat zo graag gezien wilt worden, kun je weer vrijer en krachtiger in het leven staan. Dan zijn de mechanismen niet meer steeds nodig omdat kan jij je gevoel weer dragen.

Duik mee de diepte in op zoek naar je gekwetste kind. Om je weer vrijer te voelen en krachtig in het leven te staan.

Doormiddel van dans en lichaamswerk gaan we de diepte in, op zoek naar het gekwetste kind in jou.


Hoe kan jij dit als volwassene omarmen en helen?


Liefs,

Petra
Danscoach
www.dansjevrij.com

&

Kalyani
Lichaamsgerichte therapeut
www.kalyani.nu

Hoe ziet de dag eruit?

We zullen na het kennismaken beginnen met een meditatie om even goed in de ruimte aan te komen. Daarna zullen we op een relaxte manier het lichaam gaan opwarmen en voorbereiden op meer beweging. Met opdrachten die Petra je zal geven kom je langzaam aan in contact met je kleine ik. Je gaat onderzoeken of wat er in je hoofd zit klopt met wat je lijf je verteld. Tussendoor is er de ruimte om dingen op te schrijven en te delen.


Na het dansen/bewegen is er een pauze en zullen we genieten van een vegan lunch.

Na de de pauze neemt Kalyani het weer over en zij zal verdiepende opdrachten geven waarbij je gaat onderzoeken hoe je lichaam reageert. Het zijn krachtige oefeningen waarin je zult ervaren dat jij de touwtjes in handen hebt.

We sluiten de dag af met een dans waarin je alles van je af zult dansen. Een heerlijk vrij gevoel.

Na afloop zullen we afronden met een nabespreking en delen.

Praktische info:

Datum: zaterdag 2 juli 2022
Locatie: Provincialeweg 30 Amsterdam
Investering: €150,00
Early bird: €135,00 (tot 17 mei 2022)

Draag gemakkelijk zittende kleding

In 

Aanmelden kan via deze site of stuur een mail naar: kalyani.petra@gmail.com

Enthousiaste beoordelingen

Wat klanten zeggen

Ik wilde vervelende/platleggende ervaringen blootleggen en daarmee aan de slag. Om oude ervaringen een positiever deel te laten innemen in mijn leven. Er kwamen emoties los en daar was echt de aandacht voor. Daarnaast was er ook aandacht voor de behoefte waar er toen in de kindertijd aan voorbij is gegaan. De begeleiding van Petra en Kaliyani kan ik omschrijven als, persoonlijk, liefdevol, respectvol en veilig. Het heeft mij geleerd dat ik ruimte mag nemen, letterlijk en figuurlijk. Ik kan kijken naar vroeger en daar de behoefte uithalen die nu aandacht nodig heeft. Het was een dag met mooie mensen, ik raad het zeker aan!

Kirstin
leerkracht

Ik verwachtte een dag met aandacht voor wat mij bezig houdt en dat met anderen te delen. De dag heb ik als heel prettig en veilig ervaren. Petra en Kaliyani zijn liefdevol, alert en zorgzaam. Door de oefeningen die we hebben gedaan heb ik het volgende ervaren: "Als ik vraag wat ik nodig heb, erken ik dat ik er mag zijn en voel ik mijn kracht." Ik heb echt niks gemist en zou dit zeker aanraden!

Anoniem

Ik ging er blanco in. Was gemotiveerd door Petra's Pilateslessen en haar persoonlijkheid. Ik was van te voren bang voor 'zweverigheid' maar dat heb ik niet ervaren. Ik ervaarde respect en veiligheid. De dames zijn attent, oplettend en het voelde veilig. Ik zou dit retreat niet zomaar aan iedereen aanraden, het ligt aan die ander. Deze dag heeft mij erkenning gegeven dat je het product van je opvoeding bent, maar daar niet/nooit het slachtoffer van bent, maar dat je daar uit moet halen wat het jou heeft geleerd/gebracht. En dat jij ook van een ander kan leren.

Margriet
docent beeldende

Ik ben zelf wat cursussen aan het doen om naar binnen te keren, nu ruimte voor. Ik verwachte dans en bewegingen om blokkades te openen. De dag heb ik goed ervaren en ben nog onder de indruk. De begeleiding was top! Het gaf mij inzichten op wat er was en nieuwe inzichten. Een aanrader.

Marijke
administratief medewerker

bottom of page